Spelletjesdag 2015

OSO D2 uitslag nationale eindstrijd.

Op vrijdag 26 juni j.l. vond in Nieuwegein de eindstrijd plaats van de nationale finale voor dagteams.

Hieraan nam deel OSO D2, (Ger, Dolf, Ton T.en Pieter).

Alle spelers hadden wat moeite met het nieuwe materiaal, met als gevolg de nodige lange partijen, met wisselend succes.

OSO D2 mocht uiteindelijk strijden om plaats 3 en 4, maar in die wedstrijd wist alleen Dolf zijn partij te winnen.

Toch een prachtig resultaat met een 4e plaats Nationaal!!!!

Hier het deelnemende team, maar dan zonder beker. ;-)

OSO is weer 2 gewestelijke kampioenen rijker!!!!

Deze week werden de gewestelijke finales dagspelers driebanden en bandstoten gespeeld. In de driedanden finale stond in elke klasse een OSO speler, t.w. in de 1ste klasse: Jan v.d. Schoor, 2e klasse: Ben Pel en 3e klasse: Flip de Ruiter.

Ben Pel was het meest succesvol en werd gewestelijk kampioen!!!

Flip werd derde en Jan kwam helaas niet verder dan een 4e plaats.

Ook in de gewestelijke finale bandstoten 2e klasse was het weer raak. Waar hij ook komt, slaat hij zijn slag. Niet te stoppen, die man. Pieter B. te H. werd gewestelijk kampioen!!!  (op onderstaande foto rechts voor diegenen die hem nog niet kennen ;-)

Lift OSO BC in gebruik genomen

Op 4 mei 2015 werd de lift voor het eerst daadwerkelijk in gebruik genomen door Wendy de Bie, deelneemster aan de voorwedstrijden 5e klasse libre. Hiermee is weer een stap gezet richting de voltooiing van ons clublokaal.

OSO D2 pakt de districtstitel in de dagcompetitie.

De finale dagcompetitie werd gespeeld bij Geinburgia in Driemond, met als deelnemende teams: De Bun D8, OSO D1, (Ton v. Zomeren, Joop Ulenberg, Theo v. Noort en Jack Isarin), en OSO D2, (Gerrie te Nuijl, Dolf van Kuler, Ton Tabak en Pieter Brüll).

Einduitslag: 1ste plaats: OSO D2, 2e plaats: OSO D1 en 3e plaats: De Bun D8.                                                                               Beide OSO teams nemen deel aan de gewestelijke finale, welke gehouden zal worden op 19 mei a.s. bij OGB in Bussum.

Links boven: Dolf neemt namens D2 de beker in ontvangst, midden: het winnende team en  rechts onze grote grijze ijzer(beker)vreter Pieter B.

Links: Ook Joop kon weer van de partij zijn en speelde zelfs 2 wedstrijden.                                    Hij neemt de beker in  ontvangst namens D1.

OSO 1 prolongeert districtstitel in de C1 klasse.

OSO 1 is er opnieuw in geslaagd om kampioen te worden in de C1 klasse seizoen 2014-2015.

Het leek nog even spannend te worden in de laatste week van de competitie, waarin OSO 1 aan de leiding ging met een voorsprong van 3.5 punt op Noord-Brabant. Als de laatste er in zou slagen om tegen Welgelegen de volle winst te pakken, dan moest OSO tegen Rapiditas toch nog 2 partijen winnen om zeker te zijn van het kampioenschap. Dus werd met belangstelling uitgekeken naar de uitslag van de eerste wedstrijd die op woensdag werd gespeeld.                                                                     Toen werd duidelijk dat de strijd al gestreden was, want Noord-Brabant wist slechts 2 punten te scoren tegen Welgelegen en daarmee was OSO 1 al kampioen voordat de laatste wedstrijd gespeeld was.

De vreugde was er niet minder om!!!